Mi is a weboldal? weboldal egy olyan számítógépes dokumentum, mely megfelel a World Wide Web számára, és alkalmas arra, hogy egy webböngésző megjelenítse. A webböngésző a weblapot monitoron vagy mobil eszközön jeleníti meg. A weboldal általában a dokumentum látható elemeit foglalja magába, de a weblap szó jelentheti magát a számítógépen tárolt fájlt is, melyet általában HTML vagy más hasonló leíró nyelven írtak meg. A weboldal egyik fő jellemzője a hiperszöveg, mely más weboldalakra navigálhat el minket linkeken (hiperhivatkozásokon) keresztül.

Ha vállalkozó vagy, és nincs weboldalad, akkor nagy hátrányban vagy más vállalkozókhoz képest akiknek van. Maga a weboldal számos különböző marketingstratégia megvalósítására használható, amelyek segítenek a vállalkozás növekedésében.

5 indok, hogy miért legyen weboldalad:

1. A weboldalad elérhető éjjel-nappal

Mivel a weboldalad éjjel-nappal elérhető, ezért az ügyfeleid a nap 24 órájában felkereshetik a weboldaladat, illetve olyan információkhoz juthatnak amit esetleg nem kell újra elmondanod az ügyfeleidnek.

2. Az ügyfeleid elvárják, hogy legyen weboldalad

A mai világban már elengedhetetlen, hogy egy vállalkozásnak legyen weboldala. Nem Facebook-os oldalra kell gondolni, hanem saját weboldalra, hiszen egy Facebook-os oldal soha nem lesz olyan komoly, mint egy saját weboldal. A weboldalunkon az ügyfelek sokkal több információhoz juthatnak, mint egy Facebook-os oldalon.

3. A weboldalad megjelenik a Google keresőben

A vállalkozásod nevére rá keresnek a Google-ban, akkor könnyen elérhetik a weboldaladat az ügyfeleid.

4. A szolgáltatásaidat, illetve a termékeidet betudod mutatni az oldaladon

Nem csak a termékeidet, és a szolgáltatásaidat tudod megjeleníteni szép képekkel, hanem rövid videó-oktatóanyagokat vagy letölthető PDF dokumentumokat adhatsz a hezitáló ügyfélnek.

5. A mai világban már olcsón hozzá juthatsz weboldalhoz

Mint például a WPMester és a WPMesterhez hasonló weboldalkészítőktől már egy zsebpénzre valóból lehet csináltatni egy weboldalt. Ha esetleg webshop-ra van szüksége a vállalkozásodnak, akkor az egy kicsit többe fog kerülni a pénztárcádnak.